Dit boek geeft energie!

 

Ik heb het boek met veel interesse gelezen. Een heerlijk boek om er de moed in te houden bij de verzorging van mijn moeder. Leest heel prettig en goed herkenbare situaties. Allerlei tips heb ik genoteerd om regelmatig in te kunnen zien. Grote waarde van het boek voor mij: ik werd er zo rustig van, voelde me begrepen door het lezen van de talrijke praktijkvoorbeelden. Steun haalde ik uit het delen van dezelfde zorgen.
- Ingrid Haars

Ik heb genoten van jullie boek! In heldere taal wordt de hersenziekte beschreven, heel informatief, inspirerend met prachtige praktijkverhalen. Dit boek geeft energie! Het nieuwe voor mij was dat het lerende vermogen nog zo groot kan zijn. Dit geeft mij weer een mogelijkheid om meer in contact te zijn met de dementerenden.
- Debby Koopman

Ik vond het een geweldig boek. Als professional heb ik vooral de praktijkverhalen gelezen. Hoe de hersenen werken en dergelijke is mij wel redelijk bekend. Het boek is ook heel geschikt voor familie en andere mantelzorgers maar ook voor professionals. Kracht van het boek zit in de praktijkverhalen die ik direct herken, want ja zo is het in werkelijkheid ook regelmatig. Het leest als een roman want het is vlot geschreven. Ik had het ook in twee avonden uit.
Intussen circuleert het bij mijn collega’s waar ik ook enthousiaste berichten van hoor.
- J. Theunisse

Ik vind het helemaal super! Ik herken hier erg veel in en heb ervaren hoe het echt zo werkt in de dagelijkse praktijk. Leren mag in kleine overzichtelijke stappen waarvan je zeker weet dat je het lukt.
Het mooie is dat mensen zichzelf weer gaan respecteren, trots zijn en dat ze weer erkenning krijgen voor wie ze zijn.
Leven met je eigen agenda als leidraad, samen bewust genieten van wat wel/weer lukt. Ik vind dit een boek die iedereen zou moeten lezen of je nu met dementie te maken hebt of niet. Het brengt licht en hoop voor de toekomst als de diagnose dementie alles lijkt te overschaduwen.
- T. Heuver, verpleegkundige

Goede uitleg voor ons als gewone partners omtrent de hersenen, geheugen en dementie.
De praktijkverhalen inspireren me om mijn dementerende partner gewoon weer nieuwe dingen te leren.
- Deborah de Buck

Het boek (Op)nieuw geleerd, oud gedaan, heeft bij een collega die naar het symposium daarover is geweest zoveel positieve reacties teweeg gebracht, dat wij nu in het hele team van onze dagbehandeling, druk bezig zijn om het boek te lezen. Dit heeft tot doel dat wij voor onze cliënten en mantelzorgers, gaan kijken hoe wij deze theorie voor hun in praktijk kunnen brengen en dat dit zo een vast onderdeel gaat vormen van onze behandelcomponenten van de dagbehandeling.
- Paul Goossen