Bijbehorende boeken

Het boek 'Had ik het maar geweten' staat vol tips voor familie, vrienden en verzorgenden over moderne dementiezorg. Het is een compleet basisboek. 'Had ik het maar geweten' uitgegroeid tot het best verkochte informatieve boek over dementie.

'(Op)nieuw geleerd, oud gedaan' gaat helemaal over het lerend vermogen van mensen met dementie. Want in tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het mogelijk om mensen met dementie te laten leren.

'Handig bij dementie' is een het 3e boek in de reeks Moderne Dementiezorg. Hierin staat het toenemende gevoels- en emotieleven van mensen met dementie centraal. Er is veel aandacht voor gedrag, de inrichting van ruimtes en de omgang met moderne hulpmiddelen.

In het boek 'Ik heb dementie' geven mensen met dementie tips aan lotgenoten, in de vorm van 50 openhartige en indrukwekkende brieven. Samenstellers van het boek zijn Prof. Dr. Marcel Olde Rikkert en Ruud Dirkse.

'Wat beweegt jou?' gaat over de invloed van bewegen en actief zijn op het ouderdomsproces. In het boek is ook aandacht voor de invloed van bewegen op dementie, en die invloed is groot. Bevat uitleg, suggesties voor praktische oefeningen, info over de relatie bewegen met 12 ouderdomskwalen en persoonlijke verhalen van 7 BN'ers. Auteurs: Olga Commandeur en Ruud Dirkse.